2 Haziran 2014 Pazartesi

Cemaatle ''haremlik-selamlık'' sabah namazı

Memleketimin ''benim kalbim temiz'' dinine inanan güzide elitleri kültürel fosillerimiz bence artık koruma altına alınmalılar. Hayır, elbette ki burası özgür bir ülke ve sevgili abidelerimiz yıllardır kendilerine benzemeyen, benzememek için uğraşan, benzemekten Allah'a sığınanlara ... kuru sıkı sallama özgürlüğünü son damlasına kadar kullanıyor zaten, kalanını da içip kafalarını güzelleştiriyorlar herhalde :)  Peki de insan bunca yıl sağını solunu çekiştirmekten hallere girdiği inancı, ya da tuhaf sıfatlar yakıştırmakta yarıştığı insanların yaşayışlarını ister istemez öğreniverir be, hani tabiri caizse uçuşa geçeği alanın bir planını da mı çıkarmaz insan bilinçsiz tüketicilerim benim :)

  Yılların tecrübeli ( tecrübe alanı malum ) yayın organı, işine ciddiyetle sarılan gazetecileri bağrına basan malum medya grubunun marka isimlerinden sevgili Milliyet , Ayasofya önünde kılınan sabah namazını haber yapmak için cümle seçiminde nasıl sancılı bir süreç yaşamışsa '' haremlik selamlık'' kılındığını da iliştirmeden edememiş...Şimdi bu haberin çeşitli hazırlanma ve incelenmeden geçip yayınlandığını düşünürsek durum daha komik bir hal alıyor. Düşünün koskoca yılların kaymak yayın organı sabah namazını haremlik selamlık kıldılar diye vurgulama gereği duyuyor da içlerinde biri de ''googlecana cemaatle namaz kılmak yazıp bir bakalım da öyle yazalım ne olur ne olmaz'' diye akıl edemiyor .
Gerçi pek sayın Özkök gibi düşünüp(!) “Mini etekle beş vakit namaz kılınacağını, başörtüsüyle içki içilebileceğini düşünen ve buna cüret edebilen kadınların ülkesini düşlüyorum!” diyebilen ve üstüne de oluşturduğu  fikir ucubesinden emin şekilde “Söyle var mı bunda adaba aykırı, inanca ters düşen bir şey?” diye de sorabilen zihniyetlerin yaşam alanı olan bir yapıdan aksini beklemek de benim cahilliğim olsa gerek.

  Ama yine de keşke hücum edecekleri alan hakkında bu kadar su katılmamış olmasalar insan karşısında da en azından belli kapasitenin üstünü görmek istiyor çünkü bu da hak bir yerde değil mi?

Hiç yorum yok: